טבילה במקווה לאחר פירוד

שאלה:

בעלי ואני פרודים מזה כמעט חודשיים בשל חילוקי דעות בעניני ילדים בעיקר שלי שבעלי מסרב לקבל את קיומם, כספים וכו (נישואים שניים) בעלי טוען שלמרות שאוהב אותי כאדם הנישואים ומה שהביאו לתוכם הם מעל לכוחותיו והוא רואה סיכוי קלוש שנסתדר וגירושים לגמרי עומדים על הפרק. עם זאת מבקש אלך למקווה כי אולי אולי החיבור ביננו יתן לו מוטיבציה לנסות להסתדר שאותה אין לו כרגע. קשה לי נפשית אחרי כל המים העכורים שעברו ביננו וששנינו מלאי כעס ועלבון לקפוץ מיד לאינטימיות והתחושה שלי שהסדר צריך להיות הפוך קודם לנסות ללבן את הדברים ואז להתקדם לאינטימיות. מבולבלת וחלשה מאד מהמצב הנוכחי. אפשר לקבל קצת הכוונה שתעזור לי אולי?

תשובה:

שלום רב,

עצה, קשה לי לתת. קטונתי. אני רק יכול לומר לך שהרצון שלך מובן והגיוני. בפרט שהוא גם נותן סיכוי קטן יותר לשינוי בעקבות זאת. הוא לא אומר, טוב, ננסה לחיות עוד תקופה וכד'. אלא אולי זה יביא אותו למוטיבציה חדשה ועל ידי כך לשינוי… בסי' רמ כתב בשו"ע שחייב אדם לפייס את אשתו לפני קיום עונה, (כלומר, לאחר מריבה וכד'). אז ברור שאין לך חיוב לעמוד לשירותו. אולם מאידך, אני לא רוצה לומר לך שלא להסכים, כי אולי באמת יש סיכוי. אבל כדאי להתייעץ לפני כן, ולא לתת לו הרגשה של "השתמש וזרוק". זה לא בריא לנפש שלך.

הרבה הצלחה