חפצים אבודים במקלט

שאלה:

מע"כ הרבנים שליט"א אני אחראי על ועד הבית בבנין. במשך כמה שנים הרשו לעצמם כמה שכנים להניח את חפציהם במקלט, מה שגרם לבלאגן גדול, וגם לבעיות עם העירייה שדורשת מקלט ריק. פרסמתי מודעה שעל השכנים להוציא את חפציהם מהמקלט בתוך זמן מסויים, ולאחמ"כ מה שישאר ללא אישור יזרק. (ניתן לתת אישור לחפצים שימושיים כדפנות סוכה וכדו' שאינם מפריעים יותר מידי). כבר למעלה משנה מפרסום ההודעה (והשנה פרסמתי שוב) והחפצים לא נלקחו. האם אני יכול כאחראי על המקלט מטעם הבנין להוציא את החפצים לפח האשפה, (יצויין שאם תהי' איזה בעיה עם העירייה יבואו אליי בטענות).

תשובה:

שלום וברכה,

אם כל בעלי החפצים גרים בבניין, מותר לך לתלות פתק ולהתרות שבתוך זמן קצר אם לא יפונו החפצים יושלכו כל החפצים לפח.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שיט, שנחלקו השו"ע והרמ"א אם צריך להודיע לבעל החפצים על פינוי החפצים. וכאן שהינך מודיע לכו"ע מותר לפנות אחר ההודעה. יש שכתבו שהפינוי צריך להיות למקום שמור ולא להפקר. אבל במקרה הנ"ל שהמקלט ניזוק מכל החפצים לכו"ע יהיה מותר אף להשליך את החפצים לאשפה, כדין ממלא דרך חברו בחביות שמשבר ויוצא משבר ונכנס, וכמבואר בט"ז שם.