ועד בית

שאלה:

1.האם יחידת דיור של 25 מ"ר בקומת גג ,ללא מעלית לקומה חמישית חייבת בתשלום מלא של מיסי ועד הבית,וללא נקיון בקומת הגג,? 2.האם אמור להשתתף בתשלום יחסי של סתימת ביוב בקומת קרקע בחלק השמאלי של בנין כאשר גר בצד הימני? 3.בעלים חדש של נכס בבנין אמור לשלם ועד בית עבור תקופת שיפוץ של חודשים בדירתו החדשה?

תשובה:

שלום וברכה,

יחד קטנה משמעותית מכל הדירות בבניין צריכים להשתתף בהוצאות ועד הבית, אמנם בדירה קטנה – דירת חדר או או שתים – ישלמו כחצי או שתי שליש מכל הדיירים.

2. כל קלקול ברכוש המשותף צריכים כל הדיירים להשתתף בהוצאות התיקון, ולכן כל הדיירים צריכים להשתתף בהוצאות פתיחת הסתימה של צינור המשותף, גם הדיירים שגרים מעבר אחר של הבניין ולא משתמשים בצינור הזה – צריכים לתקן את רכוש המשותף שהתקלקל.

3. דייר חדש שקנה דירה בבניין, עליו לשלם מהזמן שפינו לו את הדירה לדור בה. וכל שכן שחייב לשלם על התקופה שערך שיפוצים בדירה, שהשתמש בחדר מדרגות עבור הפועלים וגם הרבה לכלוך.

בהצלחה.