אכילת מעשר שנעשה בפירות פטורים

שאלה:

אני עובד במטבח שנמצא תחת כשרות א. בעל הבית מקבל שום מקולף בהכשר ב. מכיוון שזאת לא אותה כשרות (למרות שהיא גם כשרות מעולה) המשגיח מעשר מהשום. בעל הבית אמר לי שאני יכול לקחת את השום מכיוון שלי (או לכל אחד אחר) מותר להשתמש ב"מעשר" הזה ורק לו אסור. הייתי שמח לשמוע מה דעתכם על זה.

תשובה:

שלום וברכה

נכון הדבר שאם השום כבר מעושר אין משמעות למעשר השני שנעשה. אבל כיון שכפי שאני מבין השום הזה אינו תחת כשרות מהודרת, חלילה לך לסמוך על כשרות שאינה מהודרת ולאכול את המעשר, אדרבה, תהדר גם אתה לאכול רק מכשרות מהודרת כהלכה.

ערב טוב.