הטעם שלא אוכלים לפני הבדלה

שאלה:

האם מותר לילדים לאכול לפני הבדלה ? אם לא, מה זה שונה מקידוש ? ולמה בהבדלה אסור למבוגרים לטעום כמו לפני תפילת מנחה וכדו' ?

תשובה:

אין למנוע מילדים קטנים לאכול לפני הבדלה, כמו שלא מונעים מהם זאת לפני קידוש וכמו שציינת… למבוגרים תיקנו חכמים שלא לטעום לפני קידוש והבדלה כדי שלא ישכחו וימנעו מלקיימה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. כל ילד מחנכים לפי מה שהוא מסוגל בנקל, קשה לתת גיל מדוייק זה תלוי בבשלות. הם לא זקוקים לאוכל אחרי סעודה שלישית, זה ענין של בשלות עד כמה הם סבלניים.