אשה בחיוב הבדלה

שאלה:

במשנה ברורה סוף סי' רצו שאם הבעל כבר עשה הבדלה לא יעשה שוב הבדלה עבור האשה, רק תעשה בעצמה, כי ליש חולקים שהיא פטורה, אסור לו לעשות עבורה. ולכאורה, אם היא פטורה למה היא בעצמה כן יכולה לעשות הבדלה ?

תשובה:

שלום וברכה

העיקר להלכה הוא שאשה חייבת בהבדלה, לכן, אף שאנו חוששים לכתחילה לדעות הפוטרות נשים מחיוב הבדלה, ומעדיפים שתשמע מגבר, מכל מקום כשאין ברירה ואין איש שיוציא אותה ידי חובה – היא עושה בעצמה. אבל האיש אין לו להכנס לספק ברכות כשהוא עצמו אינו מחוייב בכך… אלא האשה תבדיל בעצמה.