הבדלה בעת פעילות צבאית

שאלה:

לכבוד הרב חייל שנימצא במארב ולא יגיע אליו נרות והבדלה האם יוכל לברך על כוכבים במקום נרות?

תשובה:

לא, אי אפשר לברך על הכוכבים, אבל אם במהלך הלילה יזדמנו לו גפרורים יוכל לברך עליהם. לגבי יין, אם אין לו יין או חמר מדינה [בירה או מיץ תפוזים טבעי, או אפילו בשעת הדחק חלב], יבדיל מחר בבוקר כשיחזור לבסיס, אבל בלי נר ובשמים שזה רק במוצאי שבת. תשלומי הבדלה עד יום שלישי.

בהצלחה