כתם על הבגד

שאלה:

שלום רב א.ידוע לי שיש איסור (או עניין) לא ללכת עם בגדים אדומים…האם יש עניין או הלכה שיהודי ילך עם בגדים כמה שיותר כהים ולא בולטים? (לא מדובר על שחור לבן דוקא) ב. שמעתי שאם יש לאדם כתמים על הבגדים סרה ממנו ההשגחה הפרטית… האם זה נכון? האם צריך להשתדל לנקות אם התלכלך במשך היום? תודה

תשובה:

שלום וברכה

אין ענין ללכת בבגד כהה דוקא, לבוש של תלמידי חכמים התקבל בדורות האחרונים בבגד כהה, אבל דוקא בין חכמי ספרד בכל הדורות היו גלימות בהירות מאוד מצויות, וגם כובעי תרבוש בכל צבעי הקשת…

נאמר על תלמיד חכם שלא יהיה רבב על בגדו משום כבוד התורה, אבל להגיד שמי שהולך עם כתם ההשגחה סרה ממנו? למה?

שבת שלום.