כפייתיות בשמירת מצוות

שאלה:

שלום רב, בגלל הפרעה נפשית מציקים לי הרבה דברים. אם שרכתי קודם שרוך ימין ואז שמאל ואז רציתי לתקן ולשרוך שמאל ואז ימין, אבל שוב התבלבלתי אז שרכתי ימין ושוב שמאל, ואז נכנסתי ללופים של נסיונות לתקן את סדר הקשירה, אבל הפעם אני צריכה לתקן 2 פעמים – על הטעות הראשונה ועל הניסיון לתקן שלא הצליח, ואז מהתסכול בכוונה קשרתי קודם ימין ואז שמאל. אז השאלה אם אני צריכה לתקן עכשיו את כל הפעמים האלה , ולקשור 4 פעמים, בין אם זה בטעות ובין אם זה בכוונה? כנל אם קורה בסדר נעילת נעליים. תודה מראש!

תשובה:

בורא עולם לא אוהב לחץ, שורכים פעם אחת ואיך שיצא יצא, רק תנסי לכתחילה לעשות כמו שצריך אבל בשופ אופן לא לפתוח ולשרוך שוב! הדבר הכי גרוע בעבודת ה' זה חרדות וכפייתיות. עושים בשמחה והכל בסדר בורא עולם הוא אבינו אב הרחמן.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. יישר כח,
    באופן כללי
    לגבי נשים בנעילת נעליים כיוון שהגמרא בשבת סא, אומרת שהחשיבות של קשירה בשמאל נלמד מתפילין. לכן נשים נועלות נעל ימין וקושרת אותו ואחר כך נועלת נעלי שמאל וקושרת. בברכה, ויקטור בוחניק רחובות.