חיתוך קלף המזוזה להתאימו לבית

שאלה:

בס"ד, קלף של מזוזה גדול במיוחד, לא נכנס בבית המזוזה שרכשנו, ושאלתנו האם אפשר לחתוך את הדפנות של הקלף ע"מ שיכנס לבית המזוזה, יען כי לא מצאנו בית מזוזה הולם בגודלו?

תשובה:

מעיקר הדין אסור לחתוך כיון שכבר הוקצה למצוה, אמנם במגן אברהם סי' שלד ס"ק כד הביא בשם האגודה שבספר חדש מותר ורק בישנה שכבר השתמשו בה אסור, אולם באבן יקרה ח"ג סי' קג כתב שדין האגודה נאמר רק בדבר שלכתחילה נכתב בגליונות שונים ועל דעת לחותכו ולהתאימו, אבל מה שאין צורך לחתוך לכתחילה, כבר הוקצה למצוה והצורך החדש שנוצר אינו מתיר זאת. לכן יש להחמיר ולמצוא בית מזוזה גדול יותר.