סעודה י"א חודש לאבלות וקדיש במשך י"ב חודשים מלאים

שאלה:

בס"ד, סעודה גדולה בי"א חודש: האם יש סמך בהלכה לסעודה הגדולה שמקיימים בי"א חודש לפטירה: והמבקש לומר קדיש במשך י"ב חודש מלא האם מזניחים אותו?

תשובה:

אין מקור ברור לסעודה בי"א חודש, כבר תמה על מנהג זה הגר"ע יוסף, שהוא רק יום סיום הקדיש ולא יום האזכרה, אבל כך נהגו רבים מבני עדות המזרח, ובכל מקרה שזה לא יהיה במקום האזכרה ב12 חודש שהיא חשובה הרבה יותר.

אין לומר קדיש בחודש ה12 [אשכנזים] או להמשיך גם בשבוע הפסקה [ספרדים] כיון שזה זלזול בכבוד ההורים כביכול הם זקוקים לכפרה גדולה במיוחד.. אם אומרים קדיש על אדם אחר,מותר לומר ואדרבה מצוה רבה היא.