טלית קטן – למה מצמר דוקא?

שאלה:

שלום,רציתי לדעת מה ההבדל מבחינת ההלכה בין ציצית העשויה מצמר לבין ציצית העשויה מחומרים אחרים ,והאם יש מצווה להשים דווקא ציצית מצמר?תודה

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שכוונתך לבגד הטלית קטן ולא לחוטים, שהם אנחנו מקפידים בכל מקרה לעשותם מצמר. לגבי הבגד המחוייב בציצית מהתורה נחלקו ראשונים, יש שסברו שרק בגד צמר או פשתן חייב בציצית, ואילו בגד מבדים אחרים חייב בציצית רק מדרבנן, וכך פסק השלחן ערוך בסי' ט סעי' א. לכן נהגו בעיקר הספרדים אבל גם רבים מבני אשכנז, ללבוש בגד צמר, כדי להרויח קיום מצוה מהתורה שחשיבותה רבה יותר. אמנם הרמ"א שם פסק כדעת הסוברים שגם בגד משאר מיני בד כמו כותנה חייב בציצית מהתורה, ולכן בין בני אשכנז שנוקטים הלכה כדברי הרמ"א בדרך כלל, התפשט הרבה יותר המנהג לקחת בגד כותנה שהוא קל יותר ללבישה בקיץ [וגם זול יותר…], אבל כאמור, הנהגה טובה לבן תורה בעיקר ספרדי, ללבוש בגד צמר שיהיה לכל השיטות מצוה מהתורה.