איך לעשות מניעה?

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים החשובים רציתי לדעת לגבי מניעת הריון יש לנו תודה לאל בן ואוטוטו בעזרת השם בת רצינו לשאול לגבי מניעה לאחר שנקיים פרו ורבו בעוד מספר חודשים לאחר שהתייעצנו עם רב לגבי עצם המניעה רצינו לשאול איזה מניעה מומלצת? הבנו שקונדום אסור? כדורים למיניהם בעיה קצת לאישתי..גם בגלל אולי קרישות בדם וגם שאר דברים דיאפרגמה הוא מוצר שכבר השמשנו בעבר והוכח כלא יעיל מכיוון שהוא נשאר במגירה.. התקן תוך רחמי גם בעיה בגלל דימומים כי מאז החתונה קיבלנו על עצמינו טהרה האם יש משהו שהוא הכי מומלץ מבחינת יעילות הלכתיות וטהרה?

תשובה:

שלום רב,

אפשר להתייעץ עם הרופאה. אבל ישנם גם אמצעים אחרים כמו נובורינג או מדבקות. ואם אתם חוששים מדברים שאינם יעילים. אבל לעשות שני אמצעים מהסגנון הזה ביחד. אבל כדאי להתייעץ עם הרופאה. בכל מקרה קונדום בהחלט זה איסור גמור.