תפילה ברכבת בישיבה

שאלה:

שלום וברכה תפילת עמידה ברכבת עדיף עמידה עם סמיכה/אחיזה בעצמים כלשהם או עדיף בישיבה (כך יש יותר יישוב הדעת) ?

תשובה:

שלום וברכה

ברכבת בשונה מאוטובוס נראה לי שכן יש אפשרות להתפלל באיזו פינה בעמידה, אבל אם זה לא מתאפשר והיה אונס כזה שלא איפשר להתפלל כמו שכל העם היהודי משתדל במנין בבית הכנסת כמו שצריך, וקשה להתרכז כך, ניתן להתפלל בישיבה, כך הורה הגר"ש וואזנר על פי המבואר בשו"ע בסי' צד סעי' ח.

אבל חשוב שוב להדגיש, הנהגה זו אינה ראויה כלל, שכן בשולחן ערוך שם פסק שאדם שהתפלל מיושב אם הגיע למחוז חפצו לפני עבור זמן תפילה חייב להתפלל שוב! ואף שהלכה שלא כדבריו מכל מקום למדנו מכאן כמה חשובה היא התפילה בעמידה, שלא לדבר על חשיבותה של התפילה במנין שלדעת הרבה פוסקים היא חיוב גמור!

שיתקבלו התפילות.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. במחילה מכבודכם!
    אני אחדד את השאלה
    אחרי שכבר יש אונס ומתפללים ברכבת,בכל מקרה אין אפשרות להתפלל ללא סמיכה
    על כן השאלה היא מה עדיף
    להתפלל בעמידה עם סמיכה
    או להתפלל בישיבה