נדרתי להתלבש בצניעות

שאלה:

שלום, שאלה בעניין נדר. אם אמרתי לעצמי שאני מקבלת עלי כיסוי ראש וחצאית וביקשתי שבזכות זה בריאות האם זה נחשב לנדר? כי בעלי לא מוכן שאלך שאשים כיסוי ראש וחצאית וזה גרם לריחוק בינינו… תודה!

תשובה:

זה בהחלט נשמע כמו נדר ממש, לא כתבת את הנוסח המדוייק, אבל מעבר לנושא של הנדר צריך לזכור שללכת בצניעות זה לא איזה צ'ופר שאנחנו נותנים, זה חיוב גמור על כל אשה יהודיה, ויהודיות בכל הדורות מסרו נפש על צניעותן! לכן לא הייתי מוותר, הכל בנעימות ובאהבה, אבל אם כבר הגעת להכרה מה בורא עולם מצפה ממך, עשי זאת, אפשר להתלבש יפה מאוד גם כאשר זה נעשה בצניעות, תשתפי את בעלך בבחירת הבגדים ותשמחי אותו בכל מה שמסביב, אבל על תוותרי על ערכי היהדות.

בהצלחה רבה וחיים טובים ומאושרים.