קדושת החיים

שאלה:

האם יש חיוב להתפלל להמשיך לחיות או איסור להתפלל למות?

תשובה:

ידידי היקר והחביב!! אם רק היית יודע מה הוא רגע אחד של חיים! זה הרי נצח! ברגע אחד ניתן לחבוק עולמות, כל אמן על ברכה, קיום מצות ציצית, קיום מצות האמונה וכו' וכו', כל אלו יש להן ערך שלא יסולא בפז! לכן עם ישראל מחשיב מאוד את קדושת החיים, ומבקש להאריך חיים גם לחולה סופני וגם לאדם שנמצא ביסורים וקשיים רבים, כיון שאדרבה, הקושי הוא כפרה בשבילו, והמצוות שמקיים בדרך מקנים לו חיי נצח. שמח בכל רגע של חיים והמשך להתפלל לאריכות ימיך בטוב ובנעימים, ואף אנו נתפלל לשלומך ולטובתך.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יצויין כי שני נביאים אכן התפללו על כך:

    אליהו הנביא (עתה ה' קח נפשי כי לא טוב אנכי מאבותי – מלכים א יט ד)

    יונה הנביא (ועתה ה' קח נא את נפשי ממני כי טוב מותי מחיי – יונה ד ג)

  2. היה להם בזה מטרה רוחנית לתועלת הדור, וזה כמובן שונה. יש כמובן את הנושא רחב במיתת שאול המלך, וזה גם קשור לענין זה.