חלומות על סבתא ז"ל

שאלה:

שלום כבוד הרב! סבתא שלי ז"ל נפטרה לפני 90 יום אני חלמתי עליה אולי 5 פעמים פחות או קצת יותר והבנתי שעד כמה חלמו במשפחה שהיא סובלת לא עלינו! וגם חברה שלה שתזכה לאריכות ימים סיפרו לנו שהיא חלמה עליה והיא מתענה לא עלינו! מה אפשר לעשות למענה ? בבקשה זה דחוף ברוב החלמות שלי היא חוזרת עלינו פעם בחלום אני הייתי במיטה אני בכיתי והיא בכתה היא באה לצאת מהחדר ואני אמרתי לה בבכי "סבתא אל תלכי" היא חזרה ליטפה אותי בכתה ואם אני לא טועה היא אמרה שהיא חייבת ללכת ועד חלום אחד שהיא חזרה שאלנו אותה מה היא עשה כאן והיא אמרה שהיא חזרה לדאוג לנו ועוד חלום כאלו או אחרים

תשובה:

אנחנו אף פעם לא יודעים אם החלום אמיתי או שהוא נובע מהחששות שלנו, אבל אין ספק שאנחנו יכולים מאוד להואיל לה ולשפר את מצבה בצורה משמעותית! כל מעשה טוב שעושים לעילוי נשמתה, אם זו קבלה טובה להתחזקות במצוה, מתן צדקה, אמירת תהילים, לימוד משניות, זיכוי הרבים ועוד, ובעיקר יתר הקפדה במצוות על ידי הצאצאים, זה גורם לה עילוי נשמה עצום ותועלת שאין לשער. היא שם לא יכולה לעזור לעצמה רק אנחנו יכולים לעזור לה!

בשורות טובות.