שוכר דירה שפגע בעץ

שאלה:

כבוד הרב שלום, אני משכיר דירה עם גינה לשוכר כבר מספר שנים. בדירה יש גינה צמודה עם עצים אותם אני משקה ומטפח על חשבוני. לפני זמן לא רב החל השוכר להתלונן כי אינו מעוניין בעצים וכי הם מפריעים לו להשתמש בגינה. העצים ננטעו בכוונה טובה עם כניסתו לדירה במטרה כמובן להשביח את הנכס. לפני מספר ימים הופתעתי מאוד לגלות כי השוכר גדע את אחד העצים על מנת לשים בגינה שולחן. הדבר מקומם אותי מאוד. רציתי לשאול אם יש פה איסור בל תשחית, לפי החוזה בכל מקרה אסור לו לפגוע בנכסי הדירה ואף מצויין סעיף בחוזה שניתן לסיים את השכירות ולהוציא את השוכר מהדירה במידה ויפגע ברכוש הבית. בברכה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

כלפי האיסור של בל תשחית – יש לבחון כל מקרה לגופו – האם מדובר באילן שעושה פירות, וכן מעלת שימוש המקום מול תועלת שמפיק האילן. אך אין צורך להיכנס לנושא של בל תשחית, אין שום הבדל אם יש איסור בל תשחית או לא, בכל מקרה אסור לשוכר לכרות את העץ של המשכיר ללא קבלת רשות. ואם עבר השוכר וכרת עץ שלא ברשות חייב לשלם על הנזק. ובנוסף דינו כפוגע במושכר, ומותר להוציאו מהבית.

בהצלחה.