סמיכת יד על הראש משפיעה?

שאלה:

דברים לד9: "וִיהוֹשֻׁעַ בִּן נוּן מָלֵא רוּחַ חָכְמָה כִּי סָמַךְ מֹשֶׁה אֶת יָדָיו עָלָיו וַיִּשְׁמְעוּ אֵלָיו בְּנֵי יִשְׂרָאֵל וַיַּעֲשׂוּ כַּאֲשֶׁר צִוָּה יהוה אֶת מֹשֶׁה" משה הצדיק סמך ידו על יהושע על כן יהושע מלא רוח חכמה שבאה אליו מיד משה ועתה שאלתי היא כי אם חלילה רב-נוכל סמך ידו עליך כאשר אתה פתי מאמין מה קורה לך האם רוח נוכלים עליך לאמור האם תנזק כאשר רשע סומך ידו עליך האם רוח הרשע הזה תהיה על ראשך האם מאז הרשע סמך ידו עליך האם קללה עליך ואם כסיל סמך ידו עליך האם תהיה כסיל

תשובה:

שטויות של ממש… למשה רבינו ניתן כח על פי ה' לסמוך עליו את ידיו, אדם סתם מהרחוב גם אם ישב לך על הראש מלוא משמניו ולא רק יניח את היד, אין במעשיו כלום… לנוכלים אין כוחות וגם צדיקי הדורות האחרונים אינם יכולים להשפיע בסמיכת ידים…