סבון בשבת

שאלה:

הרב האם מותר לשים בשבת סבון למרות שכתוב עליו שזה גורם לריפוי העור ועם לחות ודברים כאלה ועוד שאלה אם קמתי ב11 האם מותר לי לעשות קריעת שמע?

תשובה:

מותר להשתמש בסבון זה כיון שעיקרו לנקיון ולא לריפוי. כמובן מדובר בסבון נוזלי, סבון מוצק אסור בשימוש בשבת.

מותר לקרוא קריאת שמע, ויש לעשות זאת כדי לעמוד לתפילה מתוך קריאת שמע, אבל את המצוה הפסדת וחבל, כי עבר הזמן, תקפיד מאוד לקום לפני זמן קריאת שמע.

חורף טוב.