מתי מותר לחשוד באנשים?

שאלה:

שלום וברכה, ידוע כי יש להשתדל לדון לכף זכות, יחד עם זה יש את ההוראה של "לעולם יהיו כל בני אדם חשובין לפניך כליסטים והווי מכבדן כרבן גמליאל", שאלתי היא- מהם הגבולות ההלכתיים לחשד? במי מותר לחשוד, ומה כאשר עלול להיגרם נזק {לדוגמא : כשיש סיבה לחשוד באדם שאינו הגון – מותר להזהיר מפניו? תודה

תשובה:

קשה מאוד לתת גבולות ברורים, אבל ברור הדבר שבכל מקרה בו מתעורר אצלך חשד, קיים הכלל כבדהו וחשדהו, מותר לחשוד אבל אין להכפיש ולבזות, אם חושבים שכדאי להזהיר יש לומר, "אינני מכירה ויודעת, ולכן כדאי לברר אם מדובר במישהו אמין"… לכבד צריך אבל לא לעצום עיניים זה יכול לגרום נזק.