מדוע בריאת האישה מופיעה פעמיים בספר בראשית?

שאלה:

בפרק א מסופר כי אלוקים יצר זכר ונקבה,ובפרק ב מסופר כי אלוקים יצר את האישה מצלע האדם, אז מדוע בריאת האישה מופיעה פעמיים?

תשובה:

שלום וברכה,

כיוונת לשאלת רש"י! והרש"י כתב על שתי תירוצים. א. שבתחילה כתבה התורה ששניהם נבראו ביום שישי. ותהליך הבריאה – איך נבראו מסביר הפסוק בפרק ב.

תירוץ שני: שבתחילה האדם ואשת נבראו כאדם אחד, ואח"כ חלק אותם הקב"ה לשתי חלקים. ובפרק א' כתוב שנבראו כאדם אחד. ובפרק ב' מבאר הפסוק איך חילקם ה' לשניים.

בהצלחה.

מקורות:

רש"י בראשית פרק א פסוק כז

זכר ונקבה ברא אותם – ולהלן הוא אומר (בראשית ב כא) ויקח אחת מצלעותיו וגו', מדרש אגדה שבראו שני פרצופין בבריאה ראשונה ואחר כך חלקו. ופשוטו של מקרא, כאן הודיעך שנבראו שניהם בששי ולא פירש לך כיצד ברייתן ופירש לך במקום אחר: