לשמוע שירי עגבים "לשם שמים"

שאלה:

שלום רב לכולם. אני מעוניין לשמוע שירי עגבים( ולא רק את המנגינה שלהם )בשביל ללמוד מתוכם כיצד לשיר שירי קודש ולחזן האם יש בכך היתר ? שהרי סוף-סוף אני בתור השומע טרוד במלאכתי אבקש בבקשה מקורות תודה מראש.

תשובה:

השאלה שלך ממחישה היטב מה הוא כוחו של יצר הרע… הרי ברור שאם יבוא היצר הרע לאדם נכבד כמוך ויגיד לו ר' פלוני, תחלל שבת, אתה תזרוק אותו מכל המדרגות… לכן הוא אומר לך פטנט חדש, צריך לשמוע את השירים האלו כדי לקדש אותם, ולא מספיקה מנגינה כי אז יהיה חסר באופן הגיור של השיר וזה ממש "חילול ה'"… ואחרי זה הוא גם עושה אותך למדן ואומר לך שזה "טרוד במלאכתו" [המלאכה לשמוע היטב את המילים של השיר…], וכך אתה גם מהרהר הרהורי עבירה בכיף וגם מרגיש שעשית מצוה… אין מה לומר היצר הרע מתחכם מיום ליום יותר ויותר… ועוד לחפש מקורות כביכול יש כאן באמת "שטיקל תורה"…

חורף טוב ובריא!

מקורות:

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. כשאתה מכיר את המילים וזה מזכיר לך אותם יש להמנע, אבל כשלא מכירים כבר הורה הגר"ע יוסף שאין "טומאה" שורה על מנגינות.

  2. אני מכיר בעל תשובה אחד, שסיפר לי שיותר מעשר שנים הוא בעל תשובה, ויותר מכל הדברים המכוערים שעיניו ראו בהיותו בדרך הקלוקלת בעברו, יותר מכל המראין בישין שחזו עינו, יותר מהתועבות מראה, השפיעו עליו לרעה שירים עם מילות עגבים.
    את המראות בישין ברוך השם מחק לאט לאט ועדין מוחק, אבל את המנגינות והשירים המלוכלכים, עד היום מוחו מנגן בניגוד לרצונו