האם מותר לקרוא ספרי רומנטיקה (לבת)?

שאלה:

האם מותר לקרוא ספרי רומנטיקה (לבת)? וכן גם בתנך מסופר סיפורים בסיגנון ( ומבט ראשון גם שיר השירים נראה ככה אפ"י שהפרושים זה על אהבת עמ"י לבורא) תודה שירה

תשובה:

שלום וברכה

יש להמנע לגמרי מקריאת כאלו ספרים, משום שהם מחדירים בלב השקפות פסולות גם אם לא הרהורי עבירה, ודאי יש בזה קרירות ביחס לכל מוסד הנישואין הדתי, חיי הקדושה והדת בכלל, רצון למשהו אחר [שאגב לא קיים כפי שהוא בספרים גם בעולם החילוני…] מה שעלול לגרום לעגמת נפש בעתיד.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום כבוד הרב,
    רציתי לשאול, אני קוראת ספרי רומנטיקה ואני רוצה להתחזק ולמכור אותם.
    האם דבר זה מותר?
    הרי אם אני אמכור אותם אז יכול להתבצר מצב שמישהו אחר יקרא ספרים לא טובים, אז אני לא יודעת אם דבר זה מותר,
    אשמח לתשובה
    תודה, אגם

  2. אל תמכרי לאנשים פרטיים תזרקי לפח. למכור לחנות יד שניה פחות גרוע אבל גם לא מומלץ, הכי טוב לזרוק לפח ואני בטוח שלא יבוא לך מזה נזק כלכלי. עלי והצליחי.