דברי אלוקים חיים – המשך

שאלה:

שאלתי את זה כי יש סתירות בחז"ל ואם דברי חז"ל נאמרו ברוח הקודש ממילא אלו ואלו דברי אלוהים חיים ובאמת אין מדרשים חלוקים הם רק נראים חלוקים כלומר שאפשר ליישב אותם רק צריך לדעת איך ואני כבר יישבתי שלוש מחלוקות בחז"ל אם תרצו לראות אותם כמובן

תשובה:

הסברתי לך ושלחתי לך לינק לתשובה שלי שמסבירה שאלו ואלו דברי אלוקים חיים גם אם הן מחלוקות ממש ואין דרך ליישב! גם מחלוקת הלכתית שזה אומר מותר וזה אומר אסור שניהם דברי אלוקים חיים, וכבר נפסק שבעולם הזה הלכה כבית הלל ולעתיד לבוא תהיה הלכה כבית שמאי ושניהם אמת וכו'…