גיזום עצי פרי

שאלה:

יש לי בגינה עצי פרי האם מותר לי לגזום אותם בעצמי כדי לשבח את העץ שיגדל יותר טוב

תשובה:

שלום וברכה

מה שנצרך לתועלת העץ כדי שיצמיח יותר פירות מותר, זה חלק מעבודת האילן ואינו השחתה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. נראה לי שבזה החמירו בעיקר כאשר יש תועלת בגיזום לנוי או כדי לבנות באותו מקום, אבל זו אינה תועלת לאילן עצמו, אבל אם זו תועלת לאילן עצמו ואין לך פועל גוי, אפשר גם על ידי יהודי.