ייעוץ במסגרת עבודה לאנשים שאינם שומרי תורה ומצוות

שאלה:

שלום וחג שמח, האם מותר באופן כללי לאדם דתי לייעץ בנושאים מוסיימים לאנשים שאינם שומרי תורה ומצוות כגון סוכן נסיעות שעוזר ומייעץ לגבי טיולים בחו"ל שאינם מנוהלים על פי אורח החיים הדתי וההלכה. האם יש לחשוש משום איסור לפני עיוור או שמא יש לומר שאם אותו אדם לא יתייעץ איתך בכל מקרה הוא יתייעץ עם מישהו ויסע לטיולו גם ככה.

תשובה:

שלום וברכה

אין כל בעייה לייעץ על טיול, אבל אין לתת עצות שנוגדות את ההלכה. כלומר, לומר לאדם, שמע ידידי, בונציה כדאי לך לעלות לרכבל בשבת כי המחיר מופחת, או יש מסעדה מדהימה של פירות ים, זה כמובן אסור… אבל סתם לייעץ היכן ניתן לטייל והיכן כדאי לישון ואיך משיגים מחירי נסיעה מופחתים, אין איסור.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה, ואם העבודה מחייבת המלצות מסויימות שנוגדות את ההלכה כולל בילויים בשבת אז אני מבין שאסור, ומה לגבי המלון? אני בעצם מייעץ לאדם על מלון לא כשר בלי תפילות?
    בכך אין בעיה?

  2. במלון יש לינה, על ארוחות תמליץ לו משהו אחר. בסיכון אין לייעץ ולסייע להשיג דבר הנוגד את ההלכה, כך נראה לי פשוט לכאורה.