נגיעות בעגבניות

שאלה:

שלום רב, הכנתי תבשיל עם עגבניות שבחלקן גיליתי חורים שאולי מעידים על כניסה של חרק לתוך הירק, בעגבניות שראיתי שיש חורים לא השתמשתי אבל את בשאר העגבניות לא בדקתי טוב כל כך שאין כניסות של חרקים, האם הייתי אמור לזרוק את התבשיל?

תשובה:

אין סיבה לחשוש, בדרך כלל עגבניה אינו ירק נגוע. לכן לכתחילה כדאי להסתכל אבל אחרי שבישלת מותר לאכול. גם החורים האלו לא בהכרח סימן לנגיעות יכול להיות שסתם יש בהן פגם.