תרי הלכתות בשעת הדחק

שאלה:

בהמשך לשאלה תרי הלכתות- המשך שאלה מספר 240231 אז בגלל שהדבר נתון במחלוקת, האם בשעת הדחק, כשאני מתארח שבת אצל מישהו שזו הסוכה שלו, ואין אפשרות לתקן את הסכך. האם אפשר לאכול ולישון בסוכה? עם או בלי ברכה?

תשובה:

אינני יודע להקל בדבר, למעשה זה ספק דאורייתא שהולכים בו לחומרא… יותר טוב ללמד אותו את הבעיה ולהניח שם איזה סכך עוד לפני שבת, כרך תזכה אותו גם כן… רק תעשה זאת בעדינות… ראית השנה חומרא מענינת והרב שלך אמר שכדאי מאוד להחמיר בזה…

מועדים לשמחה.

הצטרף לדיון

תגובה 1