קביעת סעודה על שקדי מרק

שאלה:

שלום רב, האם יש לקבוע סעודה (במשקל 230 גרם) על שקדי מרק [מבושלים]? או שזהו מעשה קדרה שאין עליו קביעת סעודה?

תשובה:

מלבד היותם פעמים רבות מטוגנים בשמן עמוק ולא אפויים, שאז כדבריך מעשה קדרה, גם אין להם תואר פת ולא שייך בזה קביעות סעודה [קשה מאוד לקבוע מה זה תואר פת, אבל כל כך קטנים וקשים זה ודאי לא תואר פת].

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ך הורה הגרי"ש אלישיב לגבי ביסלי מסוג מסויים [אינני זוכר כרגע איזה הוא] והובא בכמה ספרי קיצורי הלכות, ואני חוזר שוב שהקביעה בזה מאוד עמומה וקשה לדעת את הגבול המדוייק.