מעשר מדמי ביטוח רכב

שאלה:

שלום הרכב עשה תאונה והורידו אותו מהכביש הביטוח ישלם לי על פחות מערכו ואני נאלץ לקנות רכב חדש מהכסף האם עליי לשלם מעשר מהכסף

תשובה:

שלום וברכה

כאשר מדובר בתאונה שמי שאשם בכך הוא אדם אחר, והוא חייב לשלם לך את הנזק, בודאי אין צורך להפריש מעשר, שהרי הוא רק פיצוי תמורת מה שכבר היה לך, אבל אם אתה אשם בתאונה או שזו תאונה עצמית ללא גורם נוסף והביטוח שלך הוא שמשלם, כאן זה לא כסף שהיה לך, אלא רווח שבא מבחוץ, זה כעין קניית כרטיס הגרלה, רווח שמותנה במציאות מסויימת, והכנסה כזו חייבת במעשר.