מעשה בית דין של גירושין לחומרא

שאלה:

בס״ד שלום כבוד הרב!! יש לי שאלה לגבי מעשה בית דין של גירושין… אם קיבלתי גט לחומרא ולא גט רגיל האם זה מצויין במעשה בית הדין? או שבכל גירושין, גם של גט רגיל וגם של גט לחומרא רשום במעשה בית הדין ש״ניתן גט פיטורין כדת משה וישראל״ בלי לציין אם זה גט רגיל או גט לחומרא? אשמח להבהרה, תודה רבה!! (השאלה מתייחסת רק למה שרשום במעשה בית הדין עצמו).

תשובה:

שלום רב,

המעשה בי"ד נראה אותו הדבר. אין הבדל בהליך הגירושין עצמו ולא במעשה בי"ד.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. תודה רבה על המענה!!!
    אם כך לא צריכה להיות רשומה המילה ״לחומרא״ במעשה בית הדין עצמו אם קיבלתי גט לחומרא, נכון?
    מצטערת על כל השאלות הנוספות, רק שואלת לצורך הבהרה.