כתיבה בחול המועד – דבר האבד

שאלה:

שלום ומועדים לשמחה, האם יש היתר לכתוב בחול המועד, בעבודה המותרת בחול המועד כאשר זה הכרחי לעבודה והמנהל אינו שומר תורה ומצוות ומתעקש ואין עובד אחר שיכתוב

תשובה:

שלום וברכה

לגבי עבודה בכלל בחול המועד וגם הכתיבה בכלל, ההיתר הוא רק באופן של דבר האבד, כלומר אם אתה מוכרח לעבוד משום שאחרת תפגע משרתך הבוס יכעס וכדומה, זה בכלל דבר האבד ומותר, אבל אם אתה יכול להמנע מלאכה זו ואף אחד לא יזיק למשרתך ולא תגרם לך אי נעימות אחרי החג בעבודה, אזי לא עובדים באופן האסור בחול המועד. כמו כן לא כתבת מה הצורך המדובר, יש אופנים שמותר לכתוב לצורך המועד או לצורך דבר האבד של העסק כשהוא מותר.

חג שמח.