הנאה מאתרוג והדס בשמיני עצרת – שמחת תורה

שאלה:

שלום א. האם גם בשמחת תורה אסור להריח ולברך על האתרוג או שזה רק בסוכות ממש? ב. בשבת, אם ההדס הוא מוקצה והוא מאוגד עם שאר המינים על הלולב, אז כל הלולב אסור בטלטול? תודה

תשובה:

שלום וברכה

לגבי אתרוג בשמיני עצרת: להלכה אין מוקצה מחמת יום שעבר, ראה תוס’ בסוכה י ע”ב, רא”ש סוכה פרק ד סי’ ד, שו”ע וביאור הלכה בתחילת סי’ תרסה. נפקא מינה גם לגבי הדסים ביום שמיני עצרת שמותר להריח בהם למרות שהיו מוקצים למצות ארבעת המינים בין השמשות.

בשבת ההדס האגוד עם הלולב הוא מוקצה.