אדם שיודע שעתיד להצטער בסוכה מחמת גשם שכנראה יבוא

שאלה:

א. כתוב בגמ' (סוכה כט.) היה ישן תחת הסוכה וירדו גשמים וירד – אין מטריחין אותו לעלות, ומבואר בראשונים שאין מטריחין אדם להפסיק באמצע השינה, א"כ יש לדון במי שיודע שיירד גשם בלילה כגון שרואה עננים ואף בחיזוי מגז האויר צפוי גשם הלילה, האם חייב להתחיל שנתו בסוכה. ב. בנוגע לל"ט או מ"ע שיכול להמשיך לישון כל הלילה מחוץ לסוכה, לכאורה אינו מובן מדוע התירו לו להמשיך לישון והלא לא התחיל בשינה ואינו עוסק בשינה אלא בד"א. ג. האם מותר בשבת לערבב אגוזים טחונים עם רסק תפוחים דליל באופן שאין עיסה אחת בין האגוזים אלא הם מתפזרים בתוך הרסק. תודה רבה ומועדים לשמחה

תשובה:

שלום וברכה

שתי שאלותיך הראשונות נובעות מאותה נקודה שלדעתי לא נתת עליה את הדעת: הסיבה שלא הטריחוהו לעלות אינה משום צער עתידי, אלא עכשיו צער בשבילו באמצע השינה או מתוך עייפות רבה בשאלה השניה, לקום מהמיטה וללכת לסוכה, אבל מה שהוא יודע שהוא עתיד להצטער בגשם במהלך הלילה אינו פוטר, שהרי עכשיו עדיין אינו מצטער.

אגוזים טחונים עם הרסק זה עיסה אחת, הכל מתגבל יחד ואסור.