לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

קידוש של ערב חג סוכות/הרחמן בברכת המזון

שאלה:

שלום כבוד הרב, 1. האם קידוש של ערב חג סוכות אומרים בעמידה או בישיבה? 2. באם בברכת המזון של ראש השנה אומרים גם "הרחמן הוא ינחילנו יום שכולו טוב"? תודה רבה

תשובה:

לדעת הרמב"ם יש לקדש בעמידה עד לאחר ברכת לישב בסוכה כדי לברכה עובר לעשייתן [לדעתו הברכה היא על הישיבה, וכן הביא השו"ע, וכבר תמהו עליו גדולי האחרונים שישיבה הכוונה מגורים ולא ישיבה פיזית והאריכו בזה] אולם למנהג בני אשכנז יושבים.

ראה סידור צלותא דאברהם שאומרים הרחמן זה גם בראש השנה.