בכור מגויה האם הבא אחריו נוטל פי שנים?

שאלה:

שלום וברכה. יהודי שיש לו בן בכור מגויה ואח״כ ילדים מיהודיה, האם הבכור שלו מקבל ירושה ממנו? אם לא, האם השני שהוא יהודי נחשב לבכור? תודה

תשובה:

שלום רב,

מבואר בשו"ע חו"מ סי' רעו סעי' ו': "כל הקרובים בעבירה יורשים ככשרים. כיצד, היה לו אח או בן ממזר, הרי זה יורש ככשר. וכן שאר כל היורשים. אבל בן משפחה או עובדת כוכבים, אינו בן לדבר מהדברים ואינו יורש כלל".

ובסי' רעו סעי' ט' מפורש: "אבל ישראל שהיה לו בן מהשפחה או מהעובדת כוכבים, הואיל ואינו קרוי בנו, הבא לו אחריו מהישראלית בכור לנחלה ונוטל פי שנים".