ברכת המזון בסוכה כאשר התחיל לרדת גשם

שאלה:

בס"ד, סעד בסוכה. וכאשר בא לעשות מים אחרונים התחיל לרדת גשם. מה יעשה לגבי ברכת המזון?

תשובה:

שלום וברכה

אם יכול לברך שם – יעשה כן, לגבי הברכה במקום שאכל אין היתר של מצטער… אם לא ניתן לשבת שם ממש גשם חזק, ימתין מעט שיחלש הגשם ויחזור לברך שם, ואם מדובר בטורח רב נהגו להקל לברך אף שלא במקום אכילתו. כמובן שאם הסוכה במרפסת הדירה הדין קל יותר, שכן לדעת הגרש"ז אוירבך ועוד באופן זה אין חשש של שינוי מקום כלל, וניתן לברך בחדר הסמוך וישתדל שיראה משם את מקום האכילה.