לשים ארבעת המינים במגבת רטובה ביו"ט

שאלה:

שלום הרב!
האם יש בעיה לשים את הערבות במגבת רטובה ביו"ט מחשש שמה זה יתן שבח הצמחה בו? (כי דרך המשרישים היא לקחת את השתיל ולשים אותו במים ועם הזמן מתחיל להשריש)

תשובה:

מועדים לשמחה,

נפסק בשו"ע סי' תרנד שאפילו מותר להחזירו למים ביום טוב, אז ודאי שמותר להחזירו למגבת הרטובה (שהיתה רטובה מבעוד מועד) שהיה בו. ראה עוד בחוט שני שבת ח"א עמוד פח לגבי הדסים וערבות מתי חוששים שמא יוסיפו לצמוח ע"י המים שאז באמת אסור להחזירו למים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מועדים לשמחה!
    חזיתי למ"ש הספר חוט שני אל לא זכיתי להבין הרי הוא כותב שם דחייב לומר דלפי מרן מיירי ההדסים והערבות שאינן טריים לא ימשיכו לצמוח מהמים, כי אם טריים זה בעיה ולכוארה כל הערבות שלנו טריות בד"כ שסמוך ליו"ט קוטפים אותם… וגם מניין לנו שאין חשש שמא הם ישתרשו מזה?

  2. אני עדיין לא זכיתי לראות ערבות שהמשיכו לצמוח מהמים של המגבת ששים אותם, אז כנראה עד שזה מגיע לצרכן זה כבר לא צומח בכה"ג.