שריפת קצה המצה ללחם משנה

שאלה:

שלום באם רוצים להשתמש במצה שאינה שלמה ללחם משנה בשבת וחג, האם לשרוף את הקצה השבור הופך אותה לשלמה לכתחילה? (והאם אפשר לעשות זאת לכתחילה כמנהג קבוע למי שאוכל במהלך השבת מחלה גדולה שאינה שלמה, ובכדי לצאת לחם משנה יכול להשתמש במצות שוב ושוב באמצעות שריפת הקצה לפני השבת?) וכמה השיעור שצריך להיות במצב (מרובעת רגילה) בשביל שזה יהיה בסדר? תודה תודה

תשובה:

שלום וברכה

ראה שמירת שבת כהלכתה פרק נה סעי' י שהכשיר מצה כזו, וגם בלחם שנחתכה ממנו חתיכה התיר להכניס לתנור ולאפותו שוב, אמנם לגבי צנימים הביא בזה מחלוקת שם בסעי' טו, כמובן בשבת עצמה יש לדון בזה מכמה איסורים, איסור חזרה ודין מתקן, לכן הדגיש שם שיכול לעשות זאת רק בימי החול!