קריאת שמע עם פיז'מה

שאלה:

כבוד הרב, בערבית הספקתי לומר רק את הפרשיה הראשונה של קריאת שמע, ונזכרתי בזה רק לאחר ששמתי פיג'מה, האם עלי להחליף בגדים כדי להשלים את מה שהחסרתי (= לחזור על קריאת שמע ? מה הדין עם אמרתי קריאת שמע בבין השמשות (האם צריך להחליף בגדים עם נזכרתי שלא חזרתי על ק"ש) ?

תשובה:

אפשר לקרוא קריאת שמע עם פיז'מה, אבל סתם כך עשית טעות… גם אם הספקת רק פרשיה ראשונה לא מדלגים כדי להמשיך עם הציבור… היה עליך להמשיך עד הסוף גם אם על ידי כך תתפלל אחריהם… נכון הדבר שבערבית אפשר להמנע מלהסמיך גאולה לתפילה כדי להתפלל בציבור ואפשר להתפלל שמונה עשרה ואחר כך ברכות קריאת שמע, אבל שכבר התחלת אין להפסיק.