לזרוק עלונים שמתפרסמים שם תמונות של נשים

שאלה:

שלום לרבנים בפרוזדור לבית המדרש עלונים של בני עקיבא לקחתי ושמתי בפח זה בסדר יש שם תמונות של נשים? או שזה גזל? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

יש איסור לפרסם תמונות של נשים, ולכן מותר להעלים חומר שמופץ בו דברים האסורים לפי הלכה. ואין כאן חשש גזל.

בהצלחה.

מקורות:

בהלכות השבת אבדה כתוב שחתול רע שמסכן את הציבור מותר להורגו, וה"ה בנזק רוחני.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מנסה להבין, האם אין הבדל אם הנשים בצניעות או לא? ואולי היו עלונים לנשים ובטעות מישהו שם בעזרת גברים? מה הגדר של "מותר להעלים"?