גמ"ח תרופות – להשאיל תרופות לבעלי קופ"ח אחרות

שאלה:

אני מעוניין לפתוח גמ"ח תרופות, אולם הרבה תרופות לא ניתן לקנות ללא מרשם. ואפילו במקרה שניתן הרי שמחירן ללא מרש/ם פי שתיים ושלש. שאלתי היא אם מותר לבקש מהרופא שיכתוב לי מרשם שאני צריך זאת. על פניו מדובר בחשש גזל, שכן הקופ"ח מממנת דבר שלא נצרך עבור לקוח שלה. ואם כל הרי שאני עלול לעשות חלילה מצוה שבאה בעבירה אולם, היות שרוב העיר ולפחות מחציתה נמנית על קופת חולים זו, והרי ללקוחתיה מותר כן לקחת [ויש לדון שאולי אפילו ללקוחות שלה אסור להקדים ולקחת עבורם לפני שהם צריכים זאת] ואפילו במידה ובא לקוח של קופ"ח אחרת, הרי שהוא מחזיר זאת אחרי כמה ימים, ובסופו של דבר נהנים מכך מנויי קופ"ח זו ג"כ.

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר יש לך תרופות שקבלת מקופ"ח מסוימת מותר לך להשאילם לחבר קופ"ח אחרת, אם התנאי להחזיר דוקא תרופה (ולא כסף), מאחר והוא מחזיר לך את אותה תרופה מהקופ"ח שלו, א"כ מתקזז מה שקיבלת מהקופ"ח שלך, ואין כאן חשש גזל.

כמו"כ מותר להשאיל לבעלי אותה קופ"ח, מאחר והם יחזירו לך אותה תרופה עם או בלי מרשם.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. השאלה הייתה לגבי השאלה לבעלי קופ"ח אחרות.
    לגבי אשלה האם מותר לבקש מרופא מרשמים כאשר מטרת המרשם לא לחולה אלא לגמ"ח, אני לא יודע אם מותר, יש לשאול ולהתייעץ עם הנהלת קופה.