לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תרי הלכתות בסוכה

שאלה:

שלום לרבנים האם לפי הרב עובדיה אפשר להקל תרי הלכות כגון לבוד וגוד אסיק? 2 האם שאני אול כולי צריך להיות בסוכנ או די בהכנסת הראש? 3 מה הכלל שמקבלים טומאה מדאוריתא לענין סכך? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

תרי הלכות לא אומרים [כאשר אחת נצרכת לשניה כדי להתקיים, כמו במקרה שהזכרת] ראה שו"ת רבי עקיבא איגר סי' יב, ואינני מכיר למי שמיקל בענין זה.

ציטוט השאלה: "אול כולי צריך להיות בסוכנ"? תשובה על פי ניחוש: צריך ראשו ורובו בסוכה לכל הפחות וכן השולחן צריך להיות בסוכה. יכבד יותר אם תקרא את השאלה שוב לפני שאתה שולח… אם לך לא חשוב לנסח אותה כהלכה, אז…

יש הרבה סוגים של קבלת טומאה, זה יכול להיות טומאת כלים, טומאת אוכלים, ראה בהרחבה בסי' תרכט סעיפים א-יא ואין צורך להעתיק לת"ח ותיק כמוך.

שבת שלום וחג שמח.