שינה בסוכה למי שמטופל בתינוק קטן ואין לו סוכה בבית

שאלה:

שלום לרבנים שליט"א, אישתי בהריון, ויש לה בחילות קשות, ויש לנו תינוק קטן בבית. לאישתי מאוד קשה לקום בלילה לתינוק, כיוון שאם היא קמה, הבחילות תוקפים אותה בצורה חזקה מאוד, ולכן אני בחודשים האחרונים קם להאכיל אותו. שאלתי היא האם במצב כזה אני מחוייב לישון בסוכה? (יצויין שהתינוק קם כל לילה, לפחות פעם אחת, בד"כ פעמיים)

תשובה:

שלום וברכה

אם אין לכם סוכה בבית אלא בחצר ושם אתה לא שומע את התינוק, יש לצדד שדינו כחולה שאין בו סכנה, והכלל הוא שחולים ומשמשיהם פטורים מן הסוכה [ואף שלגבי אכילה הכלל הוא שהפטור רק בשעה שצריך לו, לגבי שינה שאינו יודע מתי יזדקק לו הוא פטור כל הלילה] ואין האשה משועבדת לכאורה לעשות זאת במקומך כאשר זה כרוך אצלה בקושי כזה. כמו כן יש לצרף את צערך בכך שאתה יודע שבגלל שאתה הולך לסוכה היא מתייסרת בבחילות קשות. אמנם אם היא תקבל על עצמה כן לעשות זאת בחג הסוכות תזכה בעז"ה לכל הברכות הטובות, וברכותינו שתזכו ללידה קלה מתוך בריאות ושמחה ורוב נחת.

מקורות:

ראה הל' חג בחג פרק יז הערה 11.