נאמנות מוכר אתרוגים על סוג ה"זן"

שאלה:

שלום רב מוכר בשוק שיש לו אישור שהוא מגדל אתרוגים של פרדס מסויים עם הכשר, ובפרדס הזה יש כמה זנים, ומתוכן גם זן חזו"א, והאישור לא מעיד שזה מהזן המסויים. האם ניתן לסמוך עליו שמה שמוכר זה זן חזו"א. יש לציין שניכר מצורת "הגידול" שזה באמת זן חזו"א אך לא מוכרח.

תשובה:

שלום וברכה

אם מדובר באדם ירא שמים ודאי הוא נאמן ככל עד אחד הנאמן באיסורים, בפרט שיש חזקה שאומן לא מרע אומנותו כלומר נזהר שלא לשקר כדי שלא לאבד מוניטין, ובפרט שזה דבר הניכר והרבה אנשים ידעו להבחין אם הוא דובר אמת. ומכל מקום צריך הכשר כללי על כל הסחורה שלו שאינה מורכבת ושהופרשו תרומות ומעשרות כדין.