מחשבת עבודה זרה ocd

שאלה:

שלום רב,אשתדל לקצר. אני שואל על הפן ההילכתי כי על הפן הרגשי נפשי קיבלתי סוג של כלים להתמודד אבל עדיין יש נקודות לא מןבנות עד כמה יש "פטור התחשבות מהמחשבות הללו: (על נדרים יש תנאי וכו) יש לי קווים של ocd (ככה אמרו לי באבחון) היום ב"ה בנינו את הסוכה ואז זירזו אותי להתפלל כי כבר היתה שקיעה. נכנסתי הביתה להתפלל ובכריעות בעמידה היו לי מחשבות (אני מנסה להעביר לכם את ההרגשה של אותו רגע:) מחשבות מוסכמות/רצוניות שמשתחווה לסוכה והיא (ח"ו) עבודה זרה וכך מה אכפת לי לפסול אותה ואני מבין בשניה הראשונה שזה שטות אבל ההרגשה שכאילו טוב יותר ונכון להסכים עם המחשבה. (וסוג של נשברתי/הסכמתי ואז החרדה מה אנינעושה עכשיו מאיפה נשיג סןכה חדשה ואיך בכלל לאבד את זאת) לפעמים אני מצליח להגיד לעצמי "אתה יןדע מה אתה רוצה לעשות עזוב מה המחשבה" אבל פה בגלל שזה מדובר בהרגשה מאוד מטעה קשה לי להכריע. אם אני נותן מכנה משותף למצבים זה שאם יש מצב שבמחשבה אפשר לאסןר דברים (עבודה זרה שדינה לאבד אותה, הקדש ועוד) אז זה מכניס את הראש "להילוך נוסף מתגונן בעיקר" ההרגזה שלי שבאמת אין על מה לשאול אבל אני לא רוצה לזלזל במצוות ובהלכה. תודה וסליחה

תשובה:

הכל שטויות והבלים, מחשבה כזו אינה כלום, וזה לא עבודה זרה והסוכה שלכם כשרה למהדרין.

רק מחשבה מושכלת ושקולה יש לה משמעות, כל מחשבה שנובעת מocd והיא לא בשליטה אצלך אין לך צורך להצטער ממנה או ללחום בה, זה כלום.

חג שמח.