לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

לשנות רצועות מתפילין של רבינו תם לתפילין של רש"י

שאלה:

שלום קניתי תפילין של רבינו תם בגודל 30 וקיבלתי אותם עם רצועות גדולות ברצוני להעביר את הרצועות לתפילין של רש"י (בגלל שהתפילין של רש"י כבר די גמורות) ולשים רבינו תם רצועות קטנות חדשות האם זה אפשרי?

תשובה:

שלום רב

כשם שאסור לשנות מרש”י לרבינו תם כך גם להיפך. ויש שהקלו בזה בשעת הדחק.

מקורות:

ראה שערי תשובה סי’ לד בשם הברכי יוסף, וזאת, א, כדי שלא לזלזל בהם וכאילו הם חולין, ב, לחוש לדעת האר”י שעל פי סוד שניהם אמת.

אמנם בשו”ע הרב שם סעי’ ט נראה שהקל בזה, וראה שו”ת כוכב מיעקב ח”א סי’ עז שהוסיף, שלמי שכלל אינו מקפיד להניח תפילין של רבינו תם יש להקל עוד יותר כיון שלגביו זו העלאה מחולין לקדושה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אולי הסברתי את עצמי בצורה לא מובנת.
    התכוונתי שאני רוצה להעביר את הרצועות של הרבינו תם לרש״י ולרבינו תם לקנות רצועות חדשות קטנות יותר.