בל תוסיף בסוכה בחו"ל ביום השמיני לבן א"י

שאלה:

שלום וברכה אני בן א"י ואני נמצא בחו"ל בסוכות. מצד מראית עין אסור לי לחלל את היו"ט שני. האם מותר לי לשבת בסוכה עם כולם בשמיני עצרת? האם יש כאן דין בל תוסיף? או שמראית עין יותר חמור?

תשובה:

שלום וברכה

זה לא נכון לשאול אם בל תוסיף עדיף על מראית העין כי בעצם שני הדברים זה רק מראית העין, אין לך בל תוסיף כיון שאתה מכוין בפירוש שלא לשם מצוה… לכן אגב מספיק היכר שפוחת בה ד' על ד' טפחים אף שאינו פוסל אותה ועדיין היא כשרה למצוה, ממילא נראה שאין סיבה שלא לשבת עמהם. גם בני חו"ל יושבים רק מצד החיוב דרבנן ואם היה זה בל תוסיף לא היה ניתן לעשות זאת… דרבנן לא עוקר דאורייתא.