כדור שינה ביום כיפור / בשבת

שאלה:

אם לא הצלחתי להרדם מאימת הדין כל ליל יום כיפור עד 4 בבוקר, והיה ברי לי שגם ביום לא אצליח אח"כ ואולי לא אתפקד במהלך היו (ואין לי מושג ההשלכה לענין הקושי לצום) האם היה מותר לי לקחת כדור שנה? האם זה מוגדר כחולה שאין בו סכנה?

תשובה:

כשאין מצב של חולי רק אי נעימות ועייפות, יש להמנע מליטול כדור שינה בשבת וחג וכל שכן ביום הכיפורים שאם יש צורך בשתייה כל שהיא זה ודאי אסור.

מקורות:

שו”ת מנחת יצחק ח”ג סי’ כא, וסי’ לה, שו”ת אז נדברו ח”א סי’ ל, שו”ת ציץ אליעזר חי”ד סי’ טו פט”ו אות יג ואילך, כתבו לאסור אלא א”כ במקום חשש חולי, אולם מאחר וד’ הקצות השלחן (הובא בא”נ וצי”א שם) להקל כתבנו שיש להמנע מליטלה.